Η Λευκίμμη

Share

Η Λευκίμμη είναι κωμόπολη και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου Κέρκυρας και αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να έχουν όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές. Μπορούν να συνδυάσουν την ησυχία και την γαλήνη με την έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Λευκίμμη έχει ένα πλήθος από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και εξοχικά πλήρως εξοπλισμένα, για όλα τα βαλάντια. Οι παραλίες της είναι οι περισσότερες οργανωμένες με υπέροχα γαλάζια νερά.

Από τη Λευκίμμη μέχρι και τον Κάβο υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια για όλες τις απαιτήσεις και όλα τα είδη κουζίνας που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη. Δεν πρέπει να φύγετε από την Κέρκυρα χωρίς να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά πιάτα της Κέρκυρας (Μπουρδέτο, Σοφρίτο, Παστιτσάδα).

Ο Κάβος βρίσκεται πολύ κοντά στην Λευκίμμη  για όποιον θέλει μία έντονη νυχτερινή ζωή. Στα μπαρ παίζουν όλα τα είδη μουσικής και ικανοποιούνται όλες οι μουσικές προτιμήσεις. Υπάρχουν βέβαια και μπαράκια πιο ήσυχα και ρομαντικά στις παραλίες για όσους θέλουν να χαλαρώσουν πίνοντας το ποτό τους και ακούγοντας ωραία μουσική.

 Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και το αεροδρόμιο ενώ στην Λευκίμμη βρίσκεται το λιμάνι που αναχωρούν τα φέρυ μπόουτ για Ηγουμενίτσα και μικρά καραβάκια για Παξούς και για τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές. 

Κοντά στο χωριό Ριγγλάδες βρίσκονται οι Αλυκές Λευκίμμης που είναι σημαντικής περιηγητικής και περιβαλλοντικής αξίας. Η περιοχή ανήκει στη NATURA 2000

 alykes lefkimmis    

Corfu °C
  04.12.2023 Ferienhaus Ostsee

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος